Obesity

and you still can’t lose fat? http://www.precisionnutrition.com/4-reasons-not-losing-fat Well, that’s when you’ve gotta dig deeper physiologically. That’s when you have to look to the 4 major physiological systems that could be holding you back. These include:

1. Your oxygen delivery system

2. Your blood sugar management system

3. Your adrenal system

4. Your digestive system

Obesity and  Dobesity opis slike opis slike
Obesty in americahttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/35/BRFSS_obesity_1985-2006.gif/300px-BRFSS_obesity_1985-2006.gif
Couses http://www.seriouseats.com/images/20090804-nutrition.jpg

SLO  
Zakaj smo se zredili; Spremembe v puberteti se tako hitro dogajajo, da marsikdo težko sprejme svoje telo. Pod vplivom hormonov se telo preoblikuje in maščobne blazinice se začnejo nalagati tam, kjer jih prej ni bilo. Dekleta pred menstruacijo rabijo več energije, poveča se apetit, v telesu pa se zadržuje tudi več vode. Vse to so normalni procesi, vendar mnoge v bojazni, da se bodo zredile, začnejo nadzorovati prehrano. Kakor hitro pa prehrana ni več spontana, je ob današnjih prečiščenih in energetsko koncentriranih živilih res nevarnost, da nam teža uide v nezaželena območja. In kadar je človek nezadovoljen sam s seboj, se pogosto zgodi, da se začne obnašati samouničevalno: nekateri začnejo uživati alkohol, droge, nekateri se hočejo izstradati, mnogi pa se tolažijo s hrano, saj občutek sitosti vsaj za kratek čas prinese občutek ugodja, dokler se ne oglasi slaba vest in je nezadovoljstvo samo še večje. Pogled vase: smo resnično debeli?

Hujšanje – rešitev sta gibanje in zdravo prehranjevanje
Zakaj naj bi hujšali? Za koga naj bi hujšali? …

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*